Pormentesítés, portalanítás

(Ha az itt leírtaknál többet szeretne megtudni, tekintse meg tudásbázisunk pormentesítésről szóló részét!)

A kalcium-klorid, mint pormentesítő

A kalcium-klorid a világ legelterjedtebb pormentesítő anyaga. Kiváló pormegkötő és felület nedvesítő képessége miatt világszerte több millió kilométer földúton és más porzó felületen használják már több, mint 50 éve.

A kalcium-klorid alapú pormentesítő termékek évente egyszeri kezeléssel képesek az egész nyári szezonra megkötni a port burkolatlan utakon, teniszpályákon, lovardákban, parkolókban, és minden olyan felületen, amely kiszáradáskor porzik.

Cégünk által forgalmazott kalcium-klorid oldatot használnak a por ellen például a legnagyobb magyarországi szabadtéri fesztiválok, építkezések, mozifilm forgatások stb.

A por megkötése egy olyan egyszerű folyamat, amely az utak, építési területek, mezőgazdálkodásra használt földek és nyaralóövezetek tisztább környezetét eredményezi. Biztosítja az infrastruktúra hosszú távú használhatóságát, biztonságosabb körülményeket teremt alacsony összköltségen.

Szükséges mennyiség: átlagosan oldat formájában 2,5 liter / m2 az első kezelésnél, és 1,5 liter / m2 a megismételt kezelésnél. A kezelés szolgáltatásként végzett listaára 250 Ft + ÁFA négyzetméterenként, több tényező függvénye, és nagyobb felület esetén jelentős kedvezménnyel végezhető, ezért kérje ingyenes, egyedi ajánlatunkat! Ha a pormentesítendő terület viszonylag kicsi, és/vagy Budapesttől távol található, kiszállási díj kerülhet felszámításra, ezt az ajánlat tartalmazza.

Ajánlott: burkolatlan utakra, teniszpályákra, lovardákba, fesztiválokra és bármilyen szabadtéri porzó felületre.

Hogyan működik?

A kezelendő felületre juttatott anyag beszivárog a talaj felső néhány centiméternyi rétegébe. Mivel az oldat higroszkópikus tulajdonságokkal rendelkezik, kivonja a nedvességet a környező levegőből. Ennek hatására enyhén nedves réteget képez a homok- és agyagszemcsék közé. Mivel ez az oldat kevésbé párolog, mint a víz, a nedves réteg még akkor is az út felületén marad, amikor nagyon száraz az időjárás.

Bemutató videó

Tekintse meg a pormentesítés hatását bemutató filmünket!